Sporten op het park

Op ons park hebben we twee tennisbanen, een volleybal- en een voetbalveldje op gras, squashzaal,  jeu de boulesbaan en een trimbaan.  In de fitnessruimte is Kettler apparatuur voor een volledige work-out. Op ons villapark kunt u voor groot en klein verschillende soorten fietsen huren, indien gewenst met kinderzitje. In de omgeving zijn mooie fietspaden die door schaduwrijke bossen lopen. Daarnaast is het ook heerlijk wandelen in de bossen of langs de rivier. In de rivier wordt ook gevist en gekanood.

Wandelen

In de bossen in de omgeving kunt u uitstekend wandelen. Uitgestippelde routes zijn voor u beschikbaar bij de receptie.

Fietsen

Op ons park kunt u verschillende soorten fietsen huren. In Aquitaine is een plan ontwikkeld voor de aanleg en onderhoud van 2000 km veilige fietsroutes, waarvan het grootste deel is aangelegd. De route tussen Bazas en Biganos (80 km) loopt langs ons park. Er zijn vele andere routes, zoals een langs het Bassin d’Arcachon en een langs de Atlantische kust. Verder zijn in de omgeving van Salles door de plaatselijke VVV veel fietsroutes uitgestippeld.

Kanoën

Op de l’Eyre wordt volop gekanood. In Salles op 400 m van ons park is een opstappunt, waar u kayaks en uitrusting kunt huren. Er zijn arrangementen voor hele en voor halve dagen, zoals bijvoorbeeld het parcours Salles – le Teich van 19 km (4h30) en het parcours Salles-Mios van 9,5 km (2h30). Met een eigen kano kun je vanaf het park de rivier op.

Golfen

In de omgeving zijn vier golfbanen. Op 25 km van Salles is heeft Gujan Mestras een commerciële baan van Blue Green. Golf international d'Arcachon op 34 km is een druk bezochte verenigingsbaan en de mooiste in deze omgeving. Een minder druk bezochte baan is die van Biscarosse op 37 km. Hier speelt u met flinke korting als u lid van Burggolf bent. Deze bosbaan ligt in de duinen en is heuvelachtig. Tot slot is er in Pessac op 38 km een tweede Blue Green baan. Greenfee prijzen liggen tussen € 30 en € 50 en u krijgt korting als u via onze receptie reserveert. In de Medoc boven Bordeaux liggen ook mooie banen, maar daar betaalt u voor een greenfee gemiddeld € 80.

Surfen en zeilen

Zowel langs de kust als op de meren zijn er vele surf- en zeilscholen. De kust langs de Golf van Biskaje is zo’n beetje het surf walhalla van Europa.

Paardrijden

In de buurt zijn meerdere maneges zoals in MIOS. De bossen van les Landes en de rivier zijn uitermate geschikt om op een paard verkend te worden. En iets verderop kunt u genieten van tochten langs het strand of door de duinen.

Para-gliden

Voor paragliders is Dune du Pyla een mooie en fascinerende bestemming. De windcondities zijn er vaak optimaal, het landschap is uniek en de temperatuur is zowel in het voorjaar, als de zomer en het najaar aangenaam.

Karten

In Biganos ligt de mooiste kartbaan uit de regio. De baan is 1100 m lang en het circuit spreekt zowel de beginnende als ervaren racer aan.

Vissen

Zeevissen en/of zoetwatervissen, het kan allemaal in de buurt van Salles. Heldere rivieren, prachtige meren en de zee. Met een grote variëteit aan vissoorten, van klein tot heel groot.