Vogelreservaat van le Teich (21 km)

Er is ook een vogelreservaat genaamd “Reserve Ornithologique du Teich”. Over het hele jaar vinden meer dan 300.000 trekvogels beschutting in dit waterrijke gebied. Dit park heeft als doelstelling dat wilde vogels op nabije afstand door bezoekers geobserveerd kunnen worden. Er is voor de bezoekers een route van 6 km uitgezet met uitkijkpunten, observatiehutten en informatieborden. Zonder de rust en het welzijn van de vogels te verstoren kunnen bezoekers het gebied verkennen.

Rondleidingen en proeverijen op de wijnchâteaux (30 km)

De Bordeauxstreek is beroemd door zijn wijnen. De dichtstbijzijnde wijngebieden Pessac-Léognan, Graves en Sauternes liggen op zo’n 30 km van Salles. Saint Emilion moet iedere wijnliefhebber gezien hebben en ligt op 85 km afstand. Tussen de heuvelachtige wijngaarden liggen talrijke châteaux, waar rondleidingen en proeverijen mogelijk zijn. De openingstijden en programma’s van de châteaux zijn op onze receptie bekend.

Beklimmen van het hoogste duin in Europa (34 km)

Dune de Pyla is het hoogste duin van Europa en deze 117 meter hoge en 3 km lange duin kunt u beklimmen om een schitterend uitzicht te hebben over de Oceaan en de ingang van het Bassin d’Arcachon. Degenen die de klim niet willen maken, kunnen op het luxe terras van La Co(o)rniche van nagenoeg hetzelfde uitzicht genieten.

Boottocht in het Bassin d'Arcachon (34 km)

Arcachon is een mondaine badplaats met het strand achter een mooi beplantte boulevard. Het Bassin d’Arcachon is een binnenzee met een oppervlakte van 250 km2 en bekend door de oesterkwekerijen. Het bassin kunt u het best per boot verkennen en daarvoor zijn veel verschillende mogelijkheden. Het zwemmen aan de baai is aangenaam, omdat er nauwelijks golfslag is.

Château de la Brède in Montesquieu (35 km)

Wie een bijzonder Château met een grote historie en bijzondere architectuur wil bezoeken, adviseren we naar Château de la Brède te gaan. Dit kasteel, dat sinds 1951 op de lijst van historische monumenten staat, ligt 20 km ten zuiden van Bordeaux.

Badplaats Biscarosse en Biscarosse-plage (38 km)

Een gezellige badplaats aan de Atlantische kust met pittoreske goudkleurige stranden en uitgebreide pijnboombossen. Biscarosse staat op de lijst van de mooiste bloemensteden van Frankrijk en bestaat uit drie centra: Biscarosse Ville waar je gezellig kunt winkelen, Biscarosse Plage (aan zee) met een mooi zandstrand en levendige boulevard en Biscarosse Lac (aan het meer) met witte zandstranden en turquoise water. Ook hier kunt u goed wandelen op zo’n 15 routes met een totale lengte van 125 km.

Ontdekken van Bordeaux (48 km)

Bordeaux staat bekend als “stad van kunst en geschiedenis” en staat op de lijst van Unesco Wereld erfgoed. Het is een historische stad met veel toeristische attracties. Je herkent de Romeinse architectuur, maar tegelijkertijd sta je midden in het studentenleven met veel bars en restaurants. Eén dag is onvoldoende om Bordeaux te ontdekken, maar u kunt een start maken. De stad biedt citykaarten aan, waarmee u gebruik kunt maken van het schitterende openbaar vervoer, musea kunt bezoeken, een tour in een open bus krijgt en een rondleiding door een gids.

 

Er is een lange en aantrekkelijke winkelstraat en ook langs de Garonne kunt u winkelen en eten. Les Quais is een promenade langs de oever met een prachtig uitzicht over de rivier en de bruggen van Bordeaux. Je ziet de Aquitainebrug met een unieke architectuur. Op de boulevard is een mooie skatebaan en een groot en spectaculair waterplateau, waar kinderen zich kostelijk kunnen vermaken.

 

Achter een ander deel van de boulevard met prachtig gerenoveerde gebouwen en pakhuizen, liggen veel gezellige pleintjes met sfeervolle terrassen. Het deel van de stad rond het Gambetta plein heet “klein Parijs”. In de tuinen ten noorden van dit plein kun je ontspannen en picknicken. Vermeldenswaardig zijn verder het openbaar vervoer met mooie trams en het witte fietsenplan voor vervoer binnen de stad.

Biarritz

Iets verder van Salles (155 km) naar het zuiden ligt Biarritz, een mondaine badplaats met internationale allure in het Franse Baskenland. De Spaanse invloeden zijn hier al volop zichtbaar. In de 19e eeuw was Biarritz een eenvoudig vissersdorp, maar nadat de Franse Keizerin Eugenie er een villa liet bouwen, werd de plek bekend en bemind bij de Europese high society. Een bezoek aan Biarritz kunt u combineren met een bezoek aan de Pyreneeën of een echte Spaanse stad als San Sebastian of Pamplona.

Diverse Musea

Cultuur snuiven behoort ook tot de mogelijkheden voor een vakantie in de Gironde. In deze omgeving liggen steden met een rijke historie en veel historisch erfgoed.

  • Maison de l’huitre in Gujan Mestras vertelt de geschiedenis van de oesters en oesterskwekers.
  • Museum des Beaux Arts met Nederlandse, Vlaamse en Italiaanse schilders van de XVII eeuw 
  • Het CAPC, museum voor moderne kunst gevestigd in een voormalig entrepot in Bordeaux
  • Het museum des Arts Décoratifs in Bordeaux toont serviesgoed, glaswerk, binnenhuisarchitectuur e.d. 
  • Museum d’Aquitaine in Bordeaux over de regio Aquitaine van de prehistorie tot heden met uitleg over oude ambachten.
  • Het museum Goupil, stedelijk museum/prentenkabinet in Bordeaux toont druktechnieken en grafische kunst.
  • Vinorama is een wijnmuseum in Bordeaux en mag u natuurlijk niet missen in het aanbod van musea in deze stad.
  • Casa de Goya in Bordeaux is het huis waar de Spaanse schilder Francisco Goya aan het einde van zijn leven enkele jaren verbleef.
  • Watervliegtuigmuseum in Biscarosse om alles over watervliegtuigen te weten te komen