Cultureel

Salles ligt in het departement Gironde. Dit departement is uitermate geschikt voor mensen die van veel variatie houden. Deze streek is onderverdeeld in zeven verschillende gebieden en elk gebied biedt een totaal ander landschap en cultuur, waardoor u zich niet hoeft te vervelen!

 

Route naar Santiago de Compostella

Door dit gebied loopt de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en in de omgeving vindt u veel mooie kerken en historische monumenten, waarvan een aantal deel uitmaken van het Werelderfgoed. Voorbeelden hiervan zijn het pelgrimskerkje van Lugos, de voormalige kathedraal in Bazas, de twee basilieken en de kathedraal in Bordeaux.

Musea

Cultuur snuiven behoort ook tot de mogelijkheden voor een vakantie in de Gironde. In deze omgeving liggen steden met een rijke historie en veel historisch erfgoed.

De hoofdstad Bordeaux was en is nog steeds een belangrijke havenstad en een belangrijk doorgeefluik voor het achterland. In het 18de-eeuwse centrum staan prachtig gerestaureerde wijnkoopmanshuizen en na een grondige opknapbeurt liggen de kades van de Garonne, de stadsparken en de wandelpromenades er weer schitterend bij. In Bordeaux zijn een groot aantal musea.